I started creating new Data Fields for Karoo 2

Third-party apps, customisation, mods, development, custom kernels & ROMs

WARNING - Here be dragons!
If you don't entirely understand what you're doing, even following someone else's guide could end up with you bricking your Karoo, or leaving it in an unsupported state with no way to go back. By all means enter, read and learn, but undertake actions on your Karoo at your own risk!
Forum rules
Undertake any procedures at your own risk and make sure you know how to reverse any changes. You could brick your Karoo or at the very least put it into an unsupported configuration.
Post Reply
misteronline
Posts: 2
Joined: Thu Mar 03, 2022 10:24 am

I started creating new Data Fields for Karoo 2

Post by misteronline »

Hi guys,
although the SDK provided by Karoo is still very limited/restricted, after some investigation, I already achieved to create some new Data Field.

I developed the Dr. Skiba's W'Prime Balance data in a graphic gauge data field using simpler differential way for the moment (not the integral one for the sake of simplicity).

First of all, I developed a new "app screen" where you define your critical power (310w for instance) and your energy store capacity (20000 Jules for instance), and according to these numbers and the bike power you are making, the store deplectes or is filled in time according to the maths involved.

I am attaching a couple of screens.
Best regards!

Image
Image
anglada_p
Posts: 2
Joined: Wed May 11, 2022 8:17 pm

Re: I started creating new Data Fields for Karoo 2

Post by anglada_p »

Hi,
I'm absolutely interested in having this data field in my Karoo. Can you tell me how can I install it?
thank you!
misteronline
Posts: 2
Joined: Thu Mar 03, 2022 10:24 am

Re: I started creating new Data Fields for Karoo 2

Post by misteronline »

Hello!
I achieved to create an "apk" file that you can install in the karoo.
In order to do this, you will have to follow the instructions on the forum to install external applications.

I tried to install it in my own mobile phone, and seems to work fine (the app. where you can enter your settings data), but I do not know if the W'Balance data itself will be shown in the list of elegible data in karoo 2 for the profiles, since I install everything into my karoo from inside my development environment, and as you can imagine, it can not be proven in the mobile.

I do not know how to attach it to the forum, so I'm providing a link for it in my GoogleDrive.
https://drive.google.com/file/d/17yKM0n ... sp=sharing

You can trust on it :-)
I'll remove it in some days.
RustedRoot
Posts: 29
Joined: Thu Mar 08, 2018 3:29 pm

Re: I started creating new Data Fields for Karoo 2

Post by RustedRoot »

Nicely done, OP.

Keep up the good work.
Post Reply